Poniedziałek (18.11.2024)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, orkiszowe, z masłem, szynka wędzona, serek kanapkowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata z cytryną i imbirem. | Zupa jarzynowa z koperkiem, pierogi ruskie z posypką cebulową, warzywa królewskie woda z cytryną i miodem. | Mix owocowy, marchewka, kakao. |
Składniki |
mleko, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, płatki kukurydziane, szynka wędzona, serek kanapkowy, masło, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata, cytryna, imbir | woda, mięso, marchew, por, kapusta biała, groszek zielony, pietruszka, seler, mąka, twaróg, cebula, oliwa, brokuły, papryka, kalafior, natka | marchew, jabłko, kakao, banan, mleko |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Wtorek (19.11.2024)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, z masłem, kiełbasa krakowska pieczona, pasta awokado z jajkiem i szczypiorkiem, pomidor, sałata, ogórek małosolny, pomidor, herbata malinowa. |
Rosół z makaronem, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot. | Kisiel, banany, kompot owocowy. |
Składniki |
mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, jajko, kiełbasa żywiecka, awokado, szczypior, pomidor, sałata, ogórek małosolny, herbata malinowa |
woda, kurczak, mięso, marchew, por, pietruszka, seler, owoce, cynamon, cukier |
woda, kisiel, banan, owoce, cukier |
Alergeny |
pozycje: 1,3,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Środa (20.11.2024)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Kasza manna na budyniu, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, z masłem, szynka drobiowa, twaróg ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, herbata miętowa. |
Zupa ogórkowa na żeberkach z koperkiem, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka z mandarynką i porem w sosie jogurtowym, woda z imbirem i miodem. | Jogurt naturalny z truskawkami, herbata miętowa. |
Składniki |
mleko, kasza manna, budyń, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, masło, twaróg, szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, herbata miętowa |
woda, ogórek kiszony, żeberka, mięso wieprzowe, marchew, przecier pomidorowy, ziemniaki, imbir, mandarynka, por, pietruszka, seler, jogurt naturalny |
jogurt naturalny, truskawka, herbata miętowa |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Czwartek (21.11.2024)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki zbożowe na mleku, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie z masłem, szynka konserwowa, ser hochland, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Krem z marchwi na mleku kokosowym, rolada gyros z mięsa mielonego, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka, woda z cytryną. | Galaretka wiśniowa, kiwi, kakao. |
Składniki |
mleko, płatki zbożowe, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie, masło, ser topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, herbata, cytryna. |
woda, marchew, mleko kokosowe, mięso mielone, por, pietruszka, kasza bulgur, seler, kapusta biała, oliwa, jabłko, cytryna. |
owoce, galaretka wiśniowa, kiwi, kakao, mleko. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Piątek (22.11.2024)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa z indyka, ser edamski, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata miętowa. |
Zupa z soczewicy czerwonej z pietruszką, kotlet jajeczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem i masłem, kompot. | Bułka koktajlowa z serem, jabłka, herbata z cytryna. |
Składniki |
mleko, płatki miodowe, pieczywo mieszane, masło, polędwica drobiowa, ser edamski, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata miętowa. |
woda, soczewica czerwona, marchew, pietruszka, mięso drobiowe, ziemniaki, groszek zielony, jajko, bułka tarta, masło, owoce, cukier. |
bułka koktajlowa, ser, masło, jabłko, herbata, cytryna. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,3,7 |
pozycje: 1,7 |
Gramatura posiłków podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.
Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od 80 do 100 gr
Surówki: 100 gr