Uczniowie naszej szkoły pojadą 7 i 9 kwietnia do Hotelu Falko na wyjątkową lekcję savoir – vivre, zachowania się w sytuacjach, gdy zapraszamy gości lub sami jesteśmy zapraszani, oraz sztuki jedzenia.
Kuchnia i kultura jedzenia stanowią bardzo ważny element każdej kultury. Pod kierunkiem specjalisty Uczniowie dowiedzą się, jak należy zachowywać się przy stole, jak spożywać posiłki, korzystać z zastawy stołowej. Dowiemy się, jaka jest rola serwetki i poznamy sposoby jej składania. Poznamy jak należy odczytać kod ułożenia sztućców. Następnie podczas specjalnie przygotowanego obiadu, będziemy mieli możliwość wykorzystania zdobytych umiejętności w praktyce.
Na koniec zwiedzimy hotel.
Zajęcia będą trwały około 3 godzin. Cena 20 zł. Pieniążki należy wpłacać do wychowawcy.
7 kwietnia pojadą klasy I A, I B i II
9 kwietnia klasy III A, III B i V.