Jadłospis

EDUREDA


Poniedziałek (13.01.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, orkiszowe,  z masłem, szynka wieprzowa, serek kanapkowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata z cytryną i imbirem. Zupa jarzynowa z koperkiem, pierogi ruskie z posypką cebulową, warzywa królewskie, woda z cytryną i miodem. Mix owocowy, marchewka, kakao.

Składniki

mleko, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, płatki kukurydziane, szynka wędzona, serek kanapkowy, masło, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata, cytryna, imbir. woda, mięso, marchew, por, kapusta biała, groszek zielony, pietruszka, seler, mąka, twaróg, cebula, oliwa, brokuły, papryka, kalafior, natka.

marchew, jabłko, kakao, banan, mleko.

Alergeny

pozycje: 1,7 pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,7

 

Wtorek (14.01.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, z masłem, kiełbasa żywiecka, pasta awokado z jajkiem i szczypiorkiem, pomidor, sałata, ogórek, pomidor, herbata malinowa.

Rosół z makaronem, sztuka mięsa w sosie własnym,  kasza pęczak, kapusta czerwona z jabłkiem, żurawiną w sosie jogurtowym, kompot. Kisiel, banany, kompot owocowy.

Składniki

mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, jajko, kiełbasa żywiecka, awokado, szczypior, pomidor, sałata, ogórek, herbata malinowa.

woda, kurczak, mięso, marchew, por, pietruszka, seler, kasza pęczak, sztuka mięsa wieprzowego, kapusta czerwona, jabłko, żurawina, jogurt naturalny, oliwa, owoce.

woda, kisiel, banan, owoce, cukier.

Alergeny

pozycje: 1,3,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,7

 

Środa (15.01.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Kasza manna na budyniu, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, z masłem, szynka drobiowa, twaróg ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, herbata miętowa.

Zupa ogórkowa na żeberkach z koperkiem, pałka z kurczaka, ziemniaki, marchewka z mandarynką i porem w sosie jogurtowym , woda z imbirem i miodem. Jogurt naturalny z truskawkami, herbata miętowa.

Składniki

mleko, kasza manna, budyń, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, masło, twaróg, szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, herbata miętowa.

woda, ogórek kiszony, żeberka, mięso z kurczaka, marchew, przecier pomidorowy, ziemniaki, imbir, mandarynka, por, pietruszka, seler, jogurt naturalny.

jogurt naturalny, truskawka, herbata miętowa.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,7

 

Czwartek (16.01.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki zbożowe na mleku, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie z masłem, szynka konserwowa, ser hochland, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną.

Krem z marchwi na mleku kokosowym, rolada gyros z mięsa mielonego,  kasza bulgur, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka, woda z cytryną. Galaretka wiśniowa, kiwi, kakao.

Składniki

mleko, płatki zbożowe, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie, masło, ser topiony, szynka konserwowa, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, herbata, cytryna.

woda, marchew, mleko kokosowe, mięso mielone, por, pietruszka, kasza bulgur, seler, kapusta biała, oliwa, jabłko, cytryna.

owoce, galaretka wiśniowa, kiwi, kakao, mleko.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,7

 

Piątek (17.01.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, ser edamski, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata miętowa.

Zupa z soczewicy czerwonej z pietruszką, kotlet jajeczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem i masłem,  kompot. Bułka koktajlowa z serem, jabłka, herbata z cytryna.

Składniki

mleko, płatki miodowe, pieczywo mieszane, masło, szynka wędzona, ser edamski, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata miętowa.

woda, soczewica czerwona, marchew, pietruszka, mięso drobiowe, ziemniaki, groszek zielony, jajko, bułka tarta, masło, owoce, cukier.

bułka koktajlowe, ser, masło, jabłko, herbata, cytryna.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,3,7

pozycje: 1,7

 

Gramatura  posiłków  podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.

Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od  80 do 100 gr
Surówki: 100 gr

Skontaktuj się z nami

Prywatna Szkoła Podstawowa im. Tony Halika

  • ul. Norwida 59
  • 84-240 Reda
Wyślij wiadomość